HK-VIP.Club

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

歡迎各位對VIP車種有興趣0既人加入

3 posters

Y33一問

AristoV300

文章總數 : 16
    注冊日期 : 2008-08-02

Y33一問 Empty Y33一問

發表  AristoV300 周一 8月 17, 2009 4:15 am

想買架Y33
    如果起2手市場買架Y33番黎,
    多數有D咩要整?
    或者應該係話Y33多唔多野壞,
    整貴唔貴?同埋維修件多唔多?
    改裝料多同平嗎?2手改裝料如何?
    THXX
    alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40
    注冊日期 : 2007-06-19

Y33一問 Empty 回復: Y33一問

發表  alex鋒 周一 8月 17, 2009 4:45 pm

最易出問題係ari flow sensor

改裝料日本超多
    價錢亦都唔算貴
    AristoV300

文章總數 : 16
    注冊日期 : 2008-08-02

發表  AristoV300 周一 8月 17, 2009 8:04 pm

alex鋒 寫到:最易出問題係ari flow sensor

改裝料日本超多
    價錢亦都唔算貴
    如果整呢個sensor易整嗎?點試到出黎?
    同埋會唔會好似D上左年紀歐洲車咁,
    多電子野問題?
    我之前架BMW就係咁劏左 No
    thx
    alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40
    注冊日期 : 2007-06-19

發表  alex鋒 周二 8月 18, 2009 9:37 am

AristoV300 寫到:如果整呢個sensor易整嗎?點試到出黎?
    同埋會唔會好似D上左年紀歐洲車咁,
    多電子野問題?
    我之前架BMW就係咁劏左 No
    thx
    個sensor 買個二手都係~$500
    新<$3000

試車陣踩油ok 就當無問題喇
    有話通常都係疾油 +/- 行safe mode

電子
    well.......
    陣我架96 y33
    除個air flow sensor 之後
    只係換過個knock sensor
    jorrex33
    jorrex33

文章總數 : 211
    注冊日期 : 2007-06-28

發表  jorrex33 周二 8月 18, 2009 8:04 pm

AristoV300 寫到:想買架Y33
    如果起2手市場買架Y33番黎,
    多數有D咩要整?
    或者應該係話Y33多唔多野壞,
    整貴唔貴?同埋維修件多唔多?
    改裝料多同平嗎?2手改裝料如何?
    THXX

我部渣左四五年都係整過士撻同換過水箱 lol!

現在的時間是 周五 五月 10, 2024 6:43 pm