HK-VIP.Club

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

歡迎各位對VIP車種有興趣0既人加入

2 posters

新買vip y32多問"麻煩哂

chan2205ho

文章總數 : 2
    注冊日期 : 2010-01-05

新買vip y32多問"麻煩哂 Empty 新買vip y32多問"麻煩哂

發表  chan2205ho 周五 1月 29, 2010 3:48 am

本人剛買無耐......現在發覺架車好似有d問題

第一""比油好似唔去"有時仲有d電油味"
    第二""極度超勁食油"本身3000cc食油我知""但係佢依家係不正常地食油"好有問題
    我好想知大概咩事~我想知係咪副計有問題"如果係要大汁架車要換d咩"?
    我就咁入車房一定比人劏到暈"我想做下功課問下各位師兄大概咩問題"
    另外我想知y32前瞻,雞比難唔難搵?搵左好多間都無""搵左好耐~有冇c兄知邊間多d y32料"?
    同埋我想問一問如果副計有事"我有d想換個turbo計"我想問一問y32係咪有turbo裝"?
    難唔難搵"?同埋y32裝到咩tuebo計?

麻煩大家"萬分感激
    alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40
    注冊日期 : 2007-06-19

新買vip y32多問"麻煩哂 Empty 回復: 新買vip y32多問"麻煩哂

發表  alex鋒 周五 1月 29, 2010 10:51 am

架架y32 都係有電油味
    o ring 老化
    無計

點為知正常食油?
    點為知唔正常咁食油?

如果係買二手料話
    不如買parts 翻新好過

turbo?
    你估哩度係日本咩?
    hahahahaha
    香港over 15年車
    仲行得走得已經執到啦
    仲抬副turbo 落去?
    算把啦

y32 本新都有turbo 版
    行vq30det
    chan2205ho

文章總數 : 2
    注冊日期 : 2010-01-05

新買vip y32多問"麻煩哂 Empty 回復: 新買vip y32多問"麻煩哂

發表  chan2205ho 周五 1月 29, 2010 3:24 pm

唔該哂c兄~咁c兄~我想知~y32有冇其他車可以共用既頭膽"y32d頭謄可以係邊間搵到"??唔該哂c兄
    alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40
    注冊日期 : 2007-06-19

發表  alex鋒 周日 2月 14, 2010 10:19 am

chan2205ho 寫到:唔該哂c兄~咁c兄~我想知~y32有冇其他車可以共用既頭膽"y32d頭謄可以係邊間搵到"??唔該哂c兄

共用真係唔知喎
    s14 可能有parts 係share 到

y32 料香港其實開始幾難搵到

現在的時間是 周五 五月 10, 2024 3:22 pm