HK-VIP.Club

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

歡迎各位對VIP車種有興趣0既人加入

5 posters

Y33 絞芽轉用kyb問題

阿大
    阿大

文章總數 : 32
    注冊日期 : 2010-04-21

Y33 絞芽轉用kyb問題 Empty Y33 絞芽轉用kyb問題

發表  阿大 周三 五月 05, 2010 8:26 pm

各位師兄,小弟剛買入 y33,原本行jic絞芽(出現撞塔頂聲),依嫁想轉用kyb,super gt賣緊$3500,彈弓$2000,咁我係咪要買番4個原裝塔頂先可以裝到??邊道有得買,幾錢左右?
    如果响日本bid套絞芽番泥(普通貨色),大約幾錢??
    唔該各位
    Ben
    Ben
    Admin

文章總數 : 638
    注冊日期 : 2007-06-19

Y33 絞芽轉用kyb問題 Empty 回復: Y33 絞芽轉用kyb問題

發表  Ben 周四 五月 06, 2010 11:23 pm

SUPER GT 佢地應該可以幫你搵原裝塔頂 , 再者$5500揀KYB , 不如揀 BILSTON 好過啦..又或者去亞洲問一問有冇KONI(黃)都係一個不錯0既選擇..
    阿大
    阿大

Y33 絞芽轉用kyb問題 Empty 回復: Y33 絞芽轉用kyb問題

發表  阿大 周四 五月 06, 2010 11:56 pm

我睇kyb果d避震機.....點解無咗碟擔個舊野??
    我見二手果d,頭避震實有碟擔個舊野??
    比較多野問,唔好意思,4月頭比阿蛇勾咗車,見y33車價平,又好坐,好急咁買咗....買完先知y33避震咁鬼煩.....
    Ben
    Ben
    Admin

發表  Ben 周五 五月 07, 2010 12:09 pm

頭避震係連"合"頭0既...二手有時0的擋房都有架..可留意下..成套約2-4仟蚊到..

你架y33係咪銀色架??
    阿大
    阿大

發表  阿大 周五 五月 07, 2010 9:38 pm

係呀....你地d member泥嫁
    Ben
    Ben
    Admin

發表  Ben 周六 五月 08, 2010 11:56 pm

唔係!..有機會出呢交流下啦...你住邊架?
    阿大
    阿大

發表  阿大 周日 五月 09, 2010 1:05 am

我住大埔嫁!!
    我想問吓y33分幾多款,(HY33 , PY33 , HBY33 , MY33)呢幾款有咩分別嫁!!
    我想知自己果部係咩款,點樣可以分到.
    jorrex33
    jorrex33

文章總數 : 211
    注冊日期 : 2007-06-28

發表  jorrex33 周日 五月 09, 2010 2:02 pm

阿大 寫到:我住大埔嫁!!
    我想問吓y33分幾多款,(HY33 , PY33 , HBY33 , MY33)呢幾款有咩分別嫁!!
    我想知自己果部係咩款,點樣可以分到.

HY33有CEDRIC&GLORIA,用VQ30DE&VQ30DET.
    PY33是早期CEDRIC&GLORIA用VG30E.
    HBY33是GLORIA用VQ30DET,有電動SUPER HICAS仕樣.
    MY33是尾期CEDRIC&GLORIA,用VQ25DE.
    香港行貨全部都是HY33-VQ30DE,如有其他都是水貨.
    日本重有雪地四驅版NY33,用RB25DET.
    lol!
    阿大
    阿大

發表  阿大 周日 五月 09, 2010 6:17 pm

我想問吓,頭避震個"烚頭"係咪可以同條避震筒分開嫁?我諗緊轉灣果時佢會點?
    阿大
    阿大

發表  阿大 周日 五月 09, 2010 6:20 pm

行貨同水貨點分??
    唔好意思,好鬼多野問!!
    waiwai
    waiwai
    Admin

文章總數 : 1533
    年齡 : 47

發表  waiwai 周一 五月 10, 2010 3:26 am

頭避震個"烚頭"係吾可以同條避震筒分開的,用KYB / BISTEIN都要種芯,所以要買番对二手原裝頭避震先再種芯/去揾個套二手攪牙,不过頭机響係y33通病,我行緊BISTEIN行舊左一樣響....
    waiwai
    waiwai
    Admin

發表  waiwai 周一 五月 10, 2010 3:29 am

行貨同水貨好難分,行貨都係返日本本土版,180錶板,180cut油
    阿大
    阿大

發表  阿大 周一 五月 10, 2010 9:06 pm

咁轉灣嘅時候,咪連埋條避震一齊轉.
    anthony
    anthony

文章總數 : 280
    注冊日期 : 2007-06-20

發表  anthony 周三 五月 19, 2010 10:55 pm

你是不是住布心排呀???
    阿大
    阿大

發表  阿大 周五 五月 21, 2010 11:52 am

係呀...... Very Happy
    我諗你都係住呢頭!!!呵呵
    anthony
    anthony

發表  anthony 周六 五月 22, 2010 3:22 am

我是同邨GS300,黑色橙色軡個部 Very Happy Very Happy
    阿大
    阿大

發表  阿大 周六 五月 22, 2010 9:25 pm

o ic, 好鬼靚仔果部... Very Happy
    anthony
    anthony

發表  anthony 周日 五月 23, 2010 1:06 am

其他會員有時會入來BBQ有幾會下次叫你!!!
    阿大
    阿大

發表  阿大 周日 五月 23, 2010 12:20 pm

好呀... Very Happy
    阿大
    阿大

發表  阿大 周三 6月 09, 2010 10:11 pm

等咗成個月,套避震終於到.... Cool
    Ben
    Ben
    Admin

發表  Ben 周四 6月 10, 2010 1:31 am

good cheers cheers
    anthony
    anthony

發表  anthony 周四 6月 10, 2010 2:14 am

Good Good Good Very Happy silent silent silent silent
    waiwai
    waiwai
    Admin

發表  waiwai 周四 6月 10, 2010 2:48 am

good cheers cheers cheers

現在的時間是 周六 五月 11, 2024 2:03 am