HK-VIP.Club

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

歡迎各位對VIP車種有興趣0既人加入

4 posters

問問~UA5避震

jackie859

文章總數 : 25
    注冊日期 : 2007-08-08

問問~UA5避震 Empty 問問~UA5避震

發表  jackie859 周一 8月 13, 2007 12:02 am

各位師兄~
    可以介紹邊到有我架UA5既koni 機(黃色)裝嗎?幾錢到呢?
    仲有我想LOW底,彈弓又買邊隻好呢?幾錢到呢?

麻煩晒~THX Embarassed
    waiwai
    waiwai
    Admin

文章總數 : 1533
    年齡 : 47
    注冊日期 : 2007-06-19

問問~UA5避震 Empty 回復: 問問~UA5避震

發表  waiwai 周一 8月 13, 2007 12:44 am

黑布街亞洲喇,佢係代理 lol!
    FUMIYA (UA5)

文章總數 : 90
    注冊日期 : 2007-06-20

發表  FUMIYA (UA5) 周一 8月 13, 2007 12:57 am

Rev.

在 周一 8月 13, 2007 1:03 am 作了第 1 次修改

發表  FUMIYA (UA5) 周一 8月 13, 2007 1:02 am

koni 機 (黃色) $4,000 可調較軟硬及高低 2 段 / 亞州 Tel : 2780 7943

Espelir 彈弓 (藍色) Part No ESH-239 頭6K 尾4k $1,690

如希望瞬間能多承受多 1 G 壓力可更換 Espelir Shock Height Bump Rubber
    (雞芯膠) Part No Br-440F $500 Super GT Tel : 2624 9998

裝工一般 $600 / 套
    waiwai
    waiwai
    Admin

文章總數 : 1533
    年齡 : 47

發表  waiwai 周一 8月 13, 2007 1:24 am

FUMIYA (UA5) 寫到:koni 機 (黃色) $4,000 可調較軟硬及高低 2 段 / 亞州 Tel : 2780 7943

Espelir 彈弓 (藍色) Part No ESH-239 頭6K 尾4k $1,690

如希望瞬間能多承受多 1 G 壓力可更換 Espelir Shock Height Bump Rubber
    (雞芯膠) Part No Br-440F $500 Super GT Tel : 2624 9998

裝工一般 $600 / 套

pro得你吖 Laughing

發表  FUMIYA (UA5) 周一 8月 13, 2007 1:36 am

過獎 , 過獎 Very Happy
    jackie859

發表  jackie859 周一 8月 13, 2007 7:27 am

多謝FUMITA兄先~
    但仲想問問~唔好見怪,因為唔識 tongue
    頭6K 尾4k係咪會LOW底左架喇?會唔會仲有第個K數呢?
    咁裝左避震後,軟硬及高低 2 段 我應該叫佢點調較好呢?
    咁調較完後,揸一兩日,發覺SETTING唔O岩,可唔可以落返去叫佢再較過呢?定係要再比錢?
    如希望瞬間能多承受多 1 G 壓力可更換 Espelir Shock Height Bump Rubber<---呢個唔係好明 Embarassed

THX
    alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40

發表  alex鋒 周一 8月 13, 2007 11:20 am

jackie859 寫到:多謝FUMITA兄先~
    咁調較完後,揸一兩日,發覺SETTING唔O岩,可唔可以落返去叫佢再較過呢?定係要再比錢?
    如希望瞬間能多承受多 1 G 壓力可更換 Espelir Shock Height Bump Rubber<---呢個唔係好明 Embarassed

THX

第一次裝
    set 都去最高段先
    行返一段時間等套機run-in 
    如果覺得唔夠低再set 落去最低段

通常with-in 一個月內都係唔收錢

好多人都係super-gt 有唔愉快經驗
    你落去裝拆話就good luck 喇

雞芯膠係吸震
    原裝已經有不過唔夠硬
    所以recomment 你換埋espelir 舊增加個吸震能力
    jackie859

發表  jackie859 周一 8月 13, 2007 12:23 pm

alex鋒 寫到:
    jackie859 寫到:多謝FUMITA兄先~

THX

第一次裝
    set 都去最高段先
    行返一段時間等套機run-in 
    如果覺得唔夠低再set 落去最低段

通常with-in 一個月內都係唔收錢

好多人都係super-gt 有唔愉快經驗
    你落去裝拆話就good luck 喇

雞芯膠係吸震
    原裝已經有不過唔夠硬
    所以recomment 你換埋espelir 舊增加個吸震能力

多謝鋒兄先
    但個espelir 舊係咪一定需要呢?
    如果換埋會唔會好跳OR太硬?
    THX
    alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40

發表  alex鋒 周一 8月 13, 2007 10:33 pm

jackie859 寫到:多謝鋒兄先
    但個espelir 舊係咪一定需要呢?
    如果換埋會唔會好跳OR太硬?
    THX

唔好客氣
    我舊時架ua4 都無裝舊雞芯膠
    但係都好袱
    幾好彎

現在的時間是 周二 五月 21, 2024 2:30 am