HK-VIP.Club

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

歡迎各位對VIP車種有興趣0既人加入

3 posters

移植

alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40
    注冊日期 : 2007-06-19

移植 Empty 移植

發表  alex鋒 周五 9月 28, 2007 5:32 pm

s14 避震植入y33
    possible in Jap
    how about us????
    onson
    onson

文章總數 : 36

移植 Empty 回復: 移植

發表  onson 周五 9月 28, 2007 10:08 pm

alex鋒 寫到:s14 避震植入y33
    possible in Jap
    how about us????

可以!最好用s13避震值入,因為s13尾避震較s14短,但塔頂要用回s14,最好用上下絞牙更易調教高底。
    頭s13、s14、s15避震就用回s14、s15嘅五孔擔,塔頂螺絲要改位,但改幾多本人重要研究緊,呔尺、雞比位就無問題!
    如真係找不到y33避震就用此方法但找到就都幾無為,因為咁改法都唔平架!哈!
    waiwai
    waiwai
    Admin

文章總數 : 1533
    年齡 : 47

發表  waiwai 周六 9月 29, 2007 2:10 am

但睇書架仔改,呔尺高低位吾多arm,要搭長鑼c+和尚頭,好似吾多穩鎮!
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周六 9月 29, 2007 12:32 pm

原來大家都咁有研究
    不如搵日出搵架真車同零件望研究
    onson
    onson

發表  onson 周六 9月 29, 2007 6:55 pm

waiwai 寫到:但睇書架仔改,呔尺高低位吾多arm,要搭長鑼c+和尚頭,好似吾多穩鎮!

果啲可能係其它技術問題!用s14五孔擔同y33避震擔對一對就清楚晒啦!
    onson
    onson

發表  onson 周六 9月 29, 2007 7:02 pm

alex鋒 寫到:原來大家都咁有研究

都好喎!大家研究吓啦!重有呀我張會裝s14 嘅4.0尾牙racing LSD .Y33尾牙好似係3.6
    waiwai
    waiwai
    Admin

文章總數 : 1533
    年齡 : 47

發表  waiwai 周日 9月 30, 2007 3:13 am

onson 寫到:

都好喎!大家研究吓啦!重有呀我張會裝s14 嘅4.0尾牙racing LSD .Y33尾牙好似係3.6

小心好係altezza甘換完尾牙錶板速度吾对wor,altezza就有得改腦更正,Y33未必得lol!
    onson
    onson

發表  onson 周日 9月 30, 2007 9:44 pm

waiwai 寫到:
    onson 寫到:

小心好係altezza甘換完尾牙錶板速度吾对wor,altezza就有得改腦更正,Y33未必得lol!

尼樣野我都有諗過但我一啲都唔介意最緊要起動果吓好就得啦!況且計過條數50Km時後大改-5Km,100Km時後-10Km自己就吓咪得囉!又或且諗方法DIY都得。
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周四 10月 04, 2007 11:07 am

onson 寫到:

尼樣野我都有諗過但我一啲都唔介意最緊要起動果吓好就得啦!況且計過條數50Km時後大改-5Km,100Km時後-10Km自己就吓咪得囉!又或且諗方法DIY都得。

用RSM correct 返唔知得唔得呢
    onson
    onson

發表  onson 周四 10月 04, 2007 11:02 pm

alex鋒 寫到:
    onson 寫到:

用RSM correct 返唔知得唔得呢

RSM我都未用過唔知到呀!如有這種調節功能就好啦!
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周五 10月 05, 2007 2:08 am

onson 寫到:
    RSM我都未用過唔知到呀!如有這種調節功能就好啦!
    RSM 有個fx 就係correct 返個tire size 速度差距
    唔知尾牙問題整唔整到呢
    hahaha

現在的時間是 周二 五月 21, 2024 2:30 am