HK-VIP.Club

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

歡迎各位對VIP車種有興趣0既人加入

4 posters

新手避震問題

sorlo_cc
    sorlo_cc

文章總數 : 29
    年齡 : 38
    注冊日期 : 2007-07-26

新手避震問題 - 頁 2 Empty 回復: 新手避震問題

發表  sorlo_cc 周一 8月 20, 2007 12:10 pm

alex鋒 寫到:
    sorlo_cc 寫到:
    代理o係邊頭??? 
    不過呢套成套都係三千零蚊,我諗無得再平...

我而家o個套係原裝16"嗰套電鍍鈴,沙板同車胎有好大距離,low 3cm 應該無問題.

佢寫for北美GS300.GS400 (16系)即係岩駛la 掛???

土瓜灣"保捷"

原廠鈴應該無問題

北美即係你哩隻殼呀?

咁但係我仲想換18"鈴+supra 4遮, 有無問題?
    alex鋒
    alex鋒

文章總數 : 2242
    年齡 : 40
    注冊日期 : 2007-06-19

發表  alex鋒 周一 8月 20, 2007 1:50 pm

雖然都係放附近
    但係鈴同鮑魚
    又係另外兩個問題嚕

offset 之餘
    又要個款鈴枝唔hi 鮑魚殼
    扭盡唔會hi 內擋/ 尺/ 避震機/ 其他底擔部件

鮑魚
    使唔使車過條橋?
    要驗唔到車 - 即係唔好諗
    蠟燭腳 + 喉碼位就一上一落就ok
    最多都係車過套brake 喉
    如果喉碼位唔裝唔實條brake 喉而要用索帶固定話
    又係驗唔到車
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周一 8月 20, 2007 2:30 pm

alex鋒 寫到:

雖然都係放附近
    但係鈴同鮑魚
    又係另外兩個問題嚕

offset 之餘
    又要個款鈴枝唔hi 鮑魚殼
    扭盡唔會hi 內擋/ 尺/ 避震機/ 其他底擔部件

鮑魚
    使唔使車過條橋?
    要驗唔到車 - 即係唔好諗
    蠟燭腳 + 喉碼位就一上一落就ok
    最多都係車過套brake 喉
    如果喉碼位唔裝唔實條brake 喉而要用索帶固定話
    又係驗唔到車

咁多野ga, 不過鮑魚應該都唔會咁快換住, 試過我個friend架A4 + Brembo 4遮, 踩落去d感覺好正, 所以想換jeh
    但係brembo好貴, supra 原裝4遮好難搵套新淨o既, AP Racing 更加唔駛諗...
    160原裝係咪孖遮???

換左鈴先算la
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周一 8月 20, 2007 2:33 pm

香港討論區d人話換完避震要度埋呔尺wor, 係咪一定要ga?
    幾錢???
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周一 8月 20, 2007 11:45 pm

大 0 樂,呢個auction 係咪淨係一對而唔係4支 Mad
    http://page6.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/f59792327
    我o係 Super GT 個網搵到佢
    http://supergt.com.hk/shop/index.php?searchstring=bilstein+161
    (photobucket down 左, 請click link)
    裡面show出黎都係4支野但係寫front, 同埋得兩舊銀色野
    yahoo o個條都淨係show一對彈弓 Mad
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周二 8月 21, 2007 1:30 am

咁多野ga, 不過鮑魚應該都唔會咁快換住, 試過我個friend架A4 + Brembo 4遮, 踩落去d感覺好正, 所以想換jeh
    但係brembo好貴, supra 原裝4遮好難搵套新淨o既, AP Racing 更加唔駛諗...
    160原裝係咪孖遮???

換左鈴先算la

chaser 換supra 4 遮就係一上一落
    160 可以換大凌4 遮喎
    你可以問問我會160 n 仔
    佢好似換

brembo 要銻隻先堅喎
    其他都係得個樣
    ap 
    換6 遮先夠做
    4 遮我抖套大凌4 遮落去無咁嬲
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周二 8月 21, 2007 1:31 am

sorlo_cc 寫到:香港討論區d人話換完避震要度埋呔尺wor, 係咪一定要ga?
    幾錢???

換完避震最好就度一次呎
    唔係話驚會省呔
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周二 8月 21, 2007 10:11 am

alex鋒 寫到:
    sorlo_cc 寫到:香港討論區d人話換完避震要度埋呔尺wor, 係咪一定要ga?
    幾錢???

換完避震最好就度一次呎
    唔係話驚會省呔

我諗yahoo 套避震只係一對, 唔係一套... 再搵過 Sad
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周二 8月 21, 2007 11:08 am

我諗yahoo 套避震只係一對, 唔係一套... 再搵過 Sad

confirm??????
    不如搵你個日本friend 問個買家啦
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周二 8月 21, 2007 11:15 am

alex鋒 寫到:

confirm??????
    不如搵你個日本friend 問個買家啦

等條粉皮訓醒都今晚la, 如果係1對, 咁即係要買兩對, 加埋運貴佢7千幾, 咁o既價錢唔買佢la... (可以買新淨2手TOM'S ADVOX)
    尋晚search過 eibach L-sportline o既details, 原本係好野黎ga wor, 澳洲d GS3/400 車主都一致好評
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周三 8月 22, 2007 10:22 am

等條粉皮訓醒都今晚la, 如果係1對, 咁即係要買兩對, 加埋運貴佢7千幾, 咁o既價錢唔買佢la... (可以買新淨2手TOM'S ADVOX)
    尋晚search過 eibach L-sportline o既details, 原本係好野黎ga wor, 澳洲d GS3/400 車主都一致好評
    如果係七千幾
    係香港買都得啦
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周三 8月 22, 2007 10:33 am

alex鋒 寫到:
    如果係七千幾
    係香港買都得啦

咪就係, 今日放工如果攞到車可能會去土瓜環睇睇
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周四 8月 23, 2007 12:02 pm

睇成點呀?bounce
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周四 8月 23, 2007 2:26 pm

alex鋒 寫到:

睇成點呀?bounce

架車俾我老豆揸走左, 所以無去到...
    而家睇緊yahoo japan 同 super GT 有無好野
    so far, budget 以內得 Advance 同 Tanabe...
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周五 8月 24, 2007 3:43 am

其實n 仔而家都用緊DTM
    so far 無咩投訴
    可以當係最後選擇
    santa
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周五 8月 24, 2007 10:43 am

alex鋒 寫到:其實n 仔而家都用緊DTM
    so far 無咩投訴
    可以當係最後選擇
    santa

我個friend幫我問左套bilstein個seller la

質問1 投稿者:
    8月 23日 17時 16分
    これは4個セットですか。前後でも使えますか。

--------------------------------------------------------------------------------

回答1 投稿者:cherry_wjp (428) (出品者) 8月 23日 17時 23分
    ご質問ありがとうございます。1台分のショックアブソーバー+サスペンションのセットです。宜しくお願い致します

(問題1投稿者:
    8月23日17點1
    6分 這個是4個組套嗎?前後也能使用嗎?

--------------------------------------------------------------------------------

回答1投稿者:cherry_wjp (428)(展出作品者)8月2
    3日17點23分 問題謝謝。是1台分的緩衝器+懸掛的組套。適當地拜託)

touchwood 佢唔好陰我
    waiwai
    waiwai
    Admin

文章總數 : 1533
    年齡 : 47

發表  waiwai 周五 8月 24, 2007 1:00 pm

我都覺得佢係一套既,架仔好少厄人 Smile
    sorlo_cc
    sorlo_cc

發表  sorlo_cc 周五 8月 24, 2007 6:54 pm

firm 左係4支,不過真係平到有d擔心, 我計過 Bilstein R8 + Eibach (any model) 都要過萬

等財政大臣批錢俾我即刻買
    全世界都對呢套combo讚不絕口, 好期待 Razz
    alex鋒
    alex鋒

發表  alex鋒 周日 8月 26, 2007 11:48 am

sorlo_cc 寫到:firm 左係4支,不過真係平到有d擔心, 我計過 Bilstein R8 + Eibach (any model) 都要過萬

等財政大臣批錢俾我即刻買
    全世界都對呢套combo讚不絕口, 好期待 Razz

咁你要落力遊說喇
    hahaha
    亂 人
    亂 人

文章總數 : 11
    年齡 : 48
    注冊日期 : 2007-09-04

發表  亂 人 周二 9月 04, 2007 11:39 pm

用馬霖買果隻RS幾好嫁!

現在的時間是 周二 五月 21, 2024 2:30 am